Gryderet er en god anledning til at få brugt grøntsagerne fra køleskabsskuffen. Tilsæt fx gulerødder, svampe, porrer, peberfrugt - og spice gerne retten op med chili. Både kartoffelmos fx med persille, ris , perler eller pasta kan serveres til gryderetter.
13040 kJ / 3117 kcal
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 27,8 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 9,2 g |
Fedt: | 31,5 % | 3,5 g |
Alkohol: | 2,2 % |
Du kan også prøve den klassiske gullasch.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
25 g
Smør
|
|
---|---|
3
Hakkede løg (ca. 250 g)
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
1 dl
Tør hvidvin
|
|
1½ spsk
Hvedemel
|
|
3 dl
Kalvebouillon
|
|
2 spsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Tørret eller 1 spsk frisk timian
|
|
800 g
Magert kalvekød i tern
|
|
200 g
Pikant flødeost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Frisk, hakket kruspersille
|
---|
1½ kg
Kogte kartofler
|
---|