Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund

60+ min
En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.
https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-noddebund/

Sådan gør du

Nøddebund
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen er sej. Vend nødderne i.
  • Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.
Chokoladeis
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle let af (lillefingervarm).
  • Pisk fløden til et let flødeskum.
  • Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade.
  • Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.
  • Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.
Chokoladespåner
  • Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.
  • Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Energiindhold for hele retten:

20081 kJ / 4799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1587 kJ / 379 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 34,3 % 32,1 g
Fedt: 58,2 % 24,9 g
Alkohol: 2,8 %
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Nøddebund
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Chokoladeis
200 g Mørk chokolade
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer (ca. ½ dl)
1 dl Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
3 spsk Flormelis
Chokoladespåner
50 g Mørk chokolade
Pynt
Guldstøv