I stedet for at smide kartoffelskrællerne ud, kan du bruge dem til sprøde chips - og undgå madspild. Vask og skrub kartoflerne godt, inden du skræller dem. Skyl kartoffelskrællerne til vandet er klart. Tør skrællerne godt i et viskestykke og læg dem i ét lag på plader med bagepapir. Vend dem med lidt olie og en smule salt. Bag kartoffelskrælschipsene i ovnen, ca. 15 min. ved 175° - varmluft, til de er gyldne og sprøde.
7559 kJ / 1807 kcal
206 kJ / 49 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 11,1 % | 1,3 g |
Kulhydrat: | 61,2 % | 7,4 g |
Fedt: | 27,7 % | 1,5 g |
Mere dejlig aftensmad med kartoffelmos og grøntsager.
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
1 liter
Vand
|
|
---|---|
1¼ kg
Melede kartofler i grove stykker
|
|
3 dl
Mælk
|
|
40 g
Smør
|
|
2 tsk
Groft salt
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Champignoner i skiver
|
|
3
Løg i halve skiver (ca. 200 g)
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
1 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1½ spsk
Mild, grov sennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
---|
100 g
Syltede agurker eller rødbeder
|
---|