Kylling i jordnøddesauce

Kylling i jordnøddesauce

30 min
Kylling i jordnøddesauce er rigtig comfort food som både børn og voksne er vilde med. Jordnøddesaucen har en helt speciel og dejlig smag som kommer af peanutbutter og de ekstra peanuts. Kylling i jordnøddesauce bliver serveret med ris, som klæder retten rigtig godt. Du kan sagtens tage børnene (hvis du har nogen) med i køkkenet. Kylling i jordnøddesauce er nem at lave og mange børn vil være glade og stolte over at kunne servere en lækker ret til aftensmad for hele familien.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-jordnoddesauce/

Sådan gør du

Kylling i jordnøddesauce
  • Kom fløde, vand, løg, peanutbutter, farin, fond, peanuts, chili, limeskal og -saft i en gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent på en pande. Svits kyllingestrimlerne ved jævn varme i 3-4 min. Drys med salt og kom dem i gryden.
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden og svits æblebåde og hvidløg i ca. 1 min. Kom dem i gryden, varm retten igennem og smag til.
  • Server kylling i jordnøddesauce sammen med kogte ris og forårsløg sauteret i lidt smør.

Du kan lave en vegetarisk version af retten ved erstatte kyllingen med 2 dåser kikærter. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte inden du kommer dem i gryden sammen de svitsede æbler.

Energiindhold for hele retten:

12405 kJ / 2965 kcal

Næringsindhold pr. 100g

632 kJ / 151 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 23,3 % 8,7 g
Kulhydrat: 47,2 % 17,5 g
Fedt: 29,5 % 5 g
Mere inspiration

Har du peanutbutter tilovers kan du bage disse lækre peanutbutter cookies.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Kylling i jordnøddesauce
2½ dl Madlavningsfløde
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 dl Vand
2 spsk Peanutbutter
1 spsk Brun farin
1 spsk Koncentreret kyllingefond
1 dl Grofthakkede peanuts
2 tsk Finthakket rød chilipeber
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset limesaft
15 g Smør
500 g Kyllingefilet i strimler
½ tsk Groft salt
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
2 Finthakkede små fed hvidløg
Tilbehør
320 g Løse ris, parboiled - koges
3 bundter Sauterede forårsløg (ca. 300 g)