Hvad er kefir?

Hvad er kefir?

Kefir er et fermenteret mælkeprodukt, der oprindeligt stammer fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder. Farven er gul-hvid, det har en tyk og elastisk tekstur, en perlende frist og let syrlig smag.

Ved at anvende kefirkulturer udvikles en kompleks, syrlig smag, der giver mælkens naturlige høje fedtindhold et smagsmæssigt modspil til kefirens fyldige konsistens. Under fermenteringen får kefir en perlende fornemmelse, der har givet den tilnavnet ’Mælkens Champagne’.

Hvordan laves kefir?

Traditionelt laves kefir ved at pode pasteuriseret mælk med kefirkorn. Disse korn indeholder blandt andet en blanding af mælkesyrebakterier, laktose-fermenterende gær og eddikesyrebakterier, som sætter gang i en fermentering. Efter fermenteringen blev produktet drænet, så man fik en flydende drik og de tilbageværende kefirkorn, som så kunne genbruges.

Vores kefir produceres med en mere moderne proces, hvor kommercielle kefir-syrningskulturer tilsættes den pasteuriserede mælk og efterfølgende fermenterer mælken. Fermenteringen får mælken til at tykne, så kefiren får den tykke og elastiske struktur. Desuden dannes der under fermenteringen små bobler med kuldioxid, som giver den perlende fornemmelse i munden.

Hvordan bruges kefir

Arla's kefir varianter kan drikkes som de er eller nydes med havregryn, mysli og friske bær. Kefiren kan også bruges til en lækker smoothie, i koldskål og hjemmelavet is. Det kan også bruges til madlavning og er blandt andet godt til varm mad, grillet kød, dressinger, bagning og kager.

Arla Cultura® laktosefri kefir

Arla Cultura® laktosefri kefir med blåbær 2,3% 1 l

Arla Cultura® laktosefri kefir naturel 2,5% 1 l